Για την Τεχνική Υποστήριξη των Δήμων. 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρο Σπυρίδων στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Ο Γ. Κουράκης έθεσε στον Σ. Σπυρίδων το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών για την υποστήριξη των ΟΤΑ- ιδιαίτερα των μικρών και περιφερειακών Δήμων που στερούνται εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό-  από ιδιώτες μηχανικούς μέσω της ανάθεσης τεχνικών μελετών, μετά από προγραμματική σύμβαση κάθε Δήμου με την ΕΕΤΑΑ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης δυνατότητας για τους Δήμους προκειμένου να προχωρήσουν στην εκπόνηση και ωρίμανση μελετών ενόψει της νέας προγραμματικού περιόδου 2021-2027 αλλά και του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».   

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ  ενημέρωσε τον Γ. Κουράκη ότι την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, ψηφίστηκε από το ΔΣ της ΕΕΤΑΑ η κατάρτιση   του ηλεκτρονικού μητρώου πιστοποιημένων μελετητών- μηχανικών για την απασχόληση τους στους Δήμους, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες και να προωθηθούν έργα και προγράμματα.

 Οι μηχανικοί, ανά ειδικότητα θα δηλώνουν κατά την εγγραφή τους, τις περιφερειακές ενότη­τες στις οποίες επιθυμούν να απασχοληθούν και άμεσα θα ξεκινήσει η υποστήριξη των Δήμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook