Η Evercade επιμένει ρετρό με αγαπημένους τίτλους του παρελθόντος.

Ο gamer που τον χτύπησε η νοσταλγία έχει σήμερα πολλές επιλογές στη διάθεσή του για ρετρό gaming.

Και σε αυτό ακριβώς πατάει η Evercade, προσθέτοντας έναν ακόμα τρόπο, τον παλιό. Η κονσόλα της λειτουργεί με cartridges βλέπετε, τις οποίες πρέπει να αγοράσεις και να σκεφτείς καλά ποιες θέλεις να πάρεις μαζί σου στο ταξίδι. Όπως κάποτε.

Δεν θα βρεις εδώ Wi-Fi, online καταστήματα και κάρτες SD για να προσθέτεις τους τίτλους σου. Ό,τι έκανες άλλοτε θα κάνεις, απλώς με καινούριο τρόπο. Η εμπειρία ωστόσο με τις κασέτες παραμένει αυθεντική.

Το μόνο πρόβλημα για την Evercade είναι το γεγονός πως πλέον μπορείς να παίξεις τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια δωρεάν. Γι’ αυτό και το στοίχημά της είναι μεγάλο.

Το Evercade Handheld Console επιμένει στα φυσικά υλικά σε έναν gaming κόσμο που είναι πλέον ολότελα ψηφιακός. Έχει κάνει τις συμφωνίες της με developers όπως η Atari, η Data East, η Technos, η Interplay και η Namco, ώστε να μπορείς να παίξεις τους θρύλους του παρελθόντος. Από το Space Invaders ως και το Pac-Man δηλαδή!

Η κονσόλα έχει οθόνη 4,3 ιντσών (480×272), θύρα mini HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση και αυτονομία μπαταρίας 4-5 ωρών.

Δέκα συλλογές παιχνιδιών είναι διαθέσιμες από τα τέλη Μαΐου για την ευρωπαϊκή αγορά, με τιμές 18 ευρώ η μία. Αντιπροσωπεύοντας μια καλή βιβλιοθήκη 120 τίτλων δηλαδή. Όσο για την παιχνιδομηχανή, κοστίζει 70 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook