“Αστακός” το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Πρώτη ενημέρωση 14.42 / Τελευταία ενημέρωση 15.39

Παραουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα στον Εισαγγελέα οι 10 (τελικά συλληφθέντες) κατηγορούμενοι για… πλούσια παράνομη δράση στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Το 11ο άτομο, μια γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, μετά από εντολή του Εισαγγελέα.

Στους συλληφθέτες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές από κοινού, τετελεσμένης ζωοκλοπή από κοινού εκβίαση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε τέσσερις από τους δέκα κατηγορία για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Από τους κατηγορούμενες οι πρώτοι πέντε θα απολογηθούν τη Δευτέρα οι άλλοι πέντε την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την ευρύτερη περιοχή, καθώς είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος και συγγενείς των συλληφθέντων.

Πρόκειται για μια υπόθεση αποτέλεσμα της πριν, ολίγων ημερών, καθόδου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.στην Κρήτη, όπου τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση  παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών με ευρεία επιχείρηση στην Ανατολική Κρήτη, η οποία οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook