Για τη στήριξη της εκπαίδευσης στην Κρήτη και την δωρεάν παροχή τάμπλετ

Τις θερμές της ευχαριστίες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης εκφράζει στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η Υπουργός Νίκη Κεραμέως για την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης στην Εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας και την στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας με την δωρεάν-προσφορά στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης φορητών ηλεκτρονικών συσκευών τύπου τάμπλετ. Παράλληλα δε με την Υπουργό και όλοι οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης στην Κρήτη κατά την παράδοση -παραλαβή των τάμπλετ στις Περιφερειακές Ενότητες, εξέφρασαν δημόσια με δηλώσεις τους τις θερμές τους ευχαριστίες, στον κ. Αρναουτάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης για την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη της Παιδείας-εκπαίδευσης στο νησί.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Παιδείας σε επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη αναφέρει : «Αξιότιμε κύριε Αρναουτάκη,

Θα ήθελα να σας εκφράσω εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κυβέρνησης, τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη δωρεά σας στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Η ευγενική σας προσφορά συμβάλλει σημαντικά στην παροχή επιπλέον τεχνολογικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και στην ενίσχυση της πρόσβασης χιλιάδων μαθητών στις ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που επέβαλε την αναστολή δια ζώσης λειτουργίας και των σχολικών μονάδων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

Μάλιστα η Υπουργός για το μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία συμμετοχής μαθητών, φοιτητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας παραθέτει στην επιστολή της, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον σύνδεσμο που οδηγεί στα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία (δείτε εδώ)

Επίσης η Υπουργός στην ευχαριστήρια επιστολή της στο κ. Αρναουτάκη, επισημαίνει, ότι, «ο εξοπλισμός αυτός, ο οποίος εφεξής θα ανήκει στη σχολική μονάδα, θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις ψηφιακές δεξιότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, η κα. Κεραμέως αναφέρει, ότι, η χειρονομία-προσφορά της Περιφέρειας πραγματοποιείται σε μία εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία», και καταλήγει:

«Παρακαλώ δεχθείτε και πάλι τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την προσφορά και το άοκνο ενδιαφέρον σας για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Με εκτίμηση, Νίκη Κεραμέως»

Τάμπλετ από την Περιφέρεια σε όλη την Κρήτη και 2.5 εκατ. ευρώ για την ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων της Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης παρέδωσε πριν λίγες ημέρες τους φορητούς υπολογιστές τύπου τάμπλετ στους εκπροσώπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Κρήτη. Η αρχή έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, και τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ν. Καλογερή, Α. Παπαδεράκη. Το πρόγραμμα διανομής τάμπλετ συνεχίστηκε και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών ΠΕ Ρεθύμνου Μ. Λιονή, Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη, Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μ. Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, και του Περιφερειακού συμβούλου Γ. Ανδρουλάκη.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στα Χανιά κατά την διαδικασία παράδοσης των τάμπλετ, υπενθύμισε επίσης πως, η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 στο Υπουργείο Παιδείας 2,5 εκ. ευρώ για την ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων όλης της Κρήτης, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, με αυτό το μεγάλο έργο προχώρησε και η τωρινή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. «Εμείς θα συνεχίσουμε για να συμβάλλουμε στη νέα εποχή ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα καλύτερα εφόδια, εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Αρναουτάκης.

Η παράδοση των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία – εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες. Οι συσκευές αποτελούν ιδιοκτησία των σχολικών μονάδων ενώ η απόφαση για την απόδοση χρήσης τους σε μαθητές και μαθήτριες θα λαμβάνεται από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον οικείο Σύλλογο των Διδασκόντων. Όλοι δε οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης κατά την παράδοση των τάμπλετ εξέφρασαν δημόσια με δηλώσεις τους τις θερμές τους ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη της.

«Ήταν μεγάλη η αποδοχή και πολλές οι ευχαριστίες των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας για την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Έφη Κουτεντάκη. Η Περιφέρεια, όπως είπε , «αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που διαθέτει προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές της Κρήτης και στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη μάθηση και να βοηθήσουμε τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενόψει και της επόμενης σχολικής χρονιάς..»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook