Χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο διαχείρισης το φαράγγι δεν μπορεί να ανοίξει για τους επισκέπτες.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Έχουν οριστεί υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω του κορωνοϊού για όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού. 

Από τα μέσα μεταφοράς, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  πάρκα, παραλιες μέχρι και τις παιδικές χαρές . Όμως ξέχασαν τον μοναδικό οργανωμένο εθνικό δρυμό της χώρας ο οποίος όχι μόνο είναι πασίγνωστος παγκοσμίως, αλλά είναι και ο μοναδικός που αποδίδει έσοδα.

Ο λόγος φυσικά για το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες εάν δεν καθοριστούν οι υγειονομικοί όροι διαχείρισής τους. Από το πόσα άτομα θα μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα, τις αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν, τους χώρους που θα πρέπει να απολυμαίνονται στα σημεία ανάπαυσης, στις τουαλέτες, μέχρι και το πώς θα αναχωρούν με το πλοίο από την Αγία Ρουμέλη.

Να σημειωθεί πως το φαράγγι της Σαμαριάς επισκέπτονται και group τουριστών με ξεναγούς, ενώ μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν ξένοι επισκέπτες αλλά τα χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί. Και επιπλέον εκτός από τους τουρίστες από το εξωτερικό, υπάρχουν και οι Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν το φαράγγι.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς το φαράγγι της Σαμαριάς μαζί με το ανάκτορο της Κνωσού αποτελούν τα δύο βασικά σημεία προβολής της Κρήτης και στο εξωτερικό, για τις φυσικές ομορφιές και την πανάρχαιη ιστορία και πολιτισμό της.

Να σημειωθεί πως στις 11 Ιουνίου δημοσιεύθηκε προκήρυξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για “τη διενέργεια συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού με θέμα: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020, με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές – όρους, όπως περιγράφονται στα Παραρτήματα, για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης μέχρι 31/10/2020.”

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ/νσης Οικονομικού, Ικάρου και Σπανάκη Ηράκλειο στις 23/06/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. παρουσία της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του εν λόγω διαγωνισμού. 
 
Οι προσφορές θα κατατίθενται στη Δ/νση Οικονομικού Λεωφ. Ικάρου και Στεργίου Σπανάκη 2Α  Τ.Κ.71307 Ηράκλειο-Κρήτης  μέχρι και την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού και ώρα 10.00 π.μ.   

Δείτε όλη την απόφαση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook