Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των μονάδων που λειτουργούν από το 1995 στις εγκαταστάσεις του  βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων η ΔΕΥΑΧ ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης του συστήματος παροχής αέρα.

Αφορά στη βιολογική βαθμίδα που αποτελούν το πιο ενεργοβόρο τμήμα του βιολογικού.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα θέσει σε λειτουργία δύο νέους αεροσυμπιεστές κόστους 43.400 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και δυναμικότητας 4 χιλιάδων κυβικών μέτρων αέρα ανά ώρα ο καθένας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος θέρμανσης χωνευτών (διπλού καυσίμου βιοαερίου – πετρελαίου) που αντικαθιστά αυτό της πρώτης φάσης.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη σε συνέχεια της δέσμευσης προς τους εκπροσώπους του οικισμού Κουμπελή με τους οποίους συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα για την δρομολόγηση λύσεων που αφορούν στην αρμονική συνύπαρξη του οικισμού με την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ενημερώνει ότι: στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση της περιοχής σύντομα ξεκινούν εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του βιολογικού αλλά και δενδροφύτευσης στο εσωτερικό της εγκατάστασης. Ήδη έχει ηχομονωθεί με την τοποθέτηση κουφωμάτων με τριπλούς υαλοπίνακες το κτίριο των αντλιών ενώ τόνισε ότι πολιτική μας βούληση είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook