Υπάρχουν κάποια συστατικά που θα πρέπει να αποφεύγουμε στα makeup και skincare προϊόντα που αγοράζουμε καθώς είναι βλαβερά για την υγεία του δέρματός μας.

Ποια είναι αυτά;

Parabens: Έρευνες έχουν δείξει πως τα parabens μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού και ορμονικές ανισορροπίες. Αυτά οφείλονται στην αύξηση οιστρογόνων στην οποία οδηγούν. Τα βρίσκεις στο makeup, τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα, τα αποσμητικά και τα καθαριστικά προσώπου.

Petroleum: είναι γνωστό για το ότι φράσσει τους πόρους και προκαλεί ερεθισμούς σε επιδερμίδες με τάση για ακμή ενώ μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση κάποιων τύπων καρκίνου.

Polyethylene ή PEGs: τα βρίσκεις σε scrubs, αφρόλουτρα και οδοντόκρεμες. Έχει ειπωθεί κατά καιρούς πως είναι καρκινογόνα, ενώ μπορεί να οδηγήσουν και σε τραυματισμούς.

Butylated hydroxyanisole (BHA): το βρίσκεις σε απολεπιστικά και αρώματα και έχει θεωρηθεί ως καρκινογόνο από το National Toxicology Program.

Sodium lauryl sulfate (SLS) και sodium laureth sulfate (SLES): τα βρίσκεις στο 90% των προϊόντων με αφρό, αλλά και σε εκείνα που στοχεύουν στον καθαρισμό. Είναι γνωστό πως ερεθίζουν το δέρμα, τους πνεύμονες και τα μάτια.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook