Κατηγορούνται για 12 συνολικά κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου

Έμπαιναν στα σπίτια και άρπαζαν ότι εύρισκαν και μπορούσαν να κουβαλήσουν. Από χρήματα και κοσμήματα μέχρι και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο λόγος για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για 12 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις διαρρήξεις αξιοποιώντας σχετικά στοιχεία αναζήτησαν τους δύο αλλοδαπούς και όταν τους εντόπισαν στην διάρκεια ελέγχου βρήκαν πάνω τους τρία κινητά τηλέφωνα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Ακολούθησε προανάκριση από την οποία προέκυψε πως οι δύο διαρρήκτες κατά το χρονικό διάστημα από 21.02.2020 έως και 11.06.2020, είχαν διαπράξει έξι κλοπές και άλλες τόσες απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια, κλέβοντας  χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα των οποίων η χρηματική αξία είναι περίπου 4.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.