Ένα χρόνιο πρόβλημα λύθηκε χάρη στην συνεργασία όλων

Πολλές φορές τα ρέματα που διασχίζουν την περιοχή του Σταλού στα Χανιά έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε ισχυρές νεροποντές. Προβλήματα που έχουν θέσει σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Από πέρυσι ξεκίνησε και υλοποιήηθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ένα έργο καθαρισμού όλων των ρεμάτων που ήταν πνιγμένα από πάσης φύσεως βλάστηση αλλά και πάσης φύσεως σκουπίδια. 

Μεταξύ αυτών των ρεμάτων ήταν και δυο που διασχίζουν την περιοχή του Σταλού τα οποία εδώ και πολλά χρόνια προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα. 

Ειδικά σε ένα σημείο όπου το ρέμα διέσχιζε δρόμος με «Ιρλανδική διάβαση» και στο οποίο είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο μια γυναίκα με το παιδί της και σώθηκαν με επέμβαση πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο που ίσως αποτελεί και πρότυπο για ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία.

Με συνεργασία της τοπικής κοινότητας Σταλού, του Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων, αφού η Αντιπεριφέρεια καθάρισε το ρέμα, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ προχώρησαν σε εργασίες διαρρύθμισης της κοίτης του ρέματος και  κατασκεύασαν ένα γεφυράκι με όλες τις προδιαγραφές για να μην  συμβούν π0λημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα τα ίδια συνεργεία έκαναν και έργα οδοποιίας, οδοστρωσίας και γενικότερης διαρρύθμισης του χώρου με τέτοιον τρόπο που τώρα πλέον – όπως είπαν στο Flashnews.gr κάτοικοι της περιοχής – έχει όλες τις προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν και παγκάκια και να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook