Στις καταγγελίες του ΚΚΕ σχετικά με την απαγόρευση κίνησης των αγροτών με τα τρακτέρ στην περιοχή του Προμαχώνα απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι άλλο οι κινητοποιήσεις για αιτήματα και άλλο να κλείνουν τα σύνορα της χώρας.

«Δεν υπήρξα ποτέ χωροφύλακας και δεν δέχομαι να υπάρχει αυταρχική συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που κινητοποιούνται για αιτήματα», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραϊτη, «για αυταρχικές λογικές της κυβέρνησης».

«Στο όνομα μιας μαξιμαλιστικής διεκδίκησης κανείς δεν μπορεί να κλείνει το δρόμο που συνδέει τη χώρα μας, με μια άλλη χώρα» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «ό,τι υπερβολικό και αν έγινε από τα αστυνομικά όργανα, δεν πρέπει να κλείνουν τα σύνορα της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με αγροτικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς και για ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, υποστηρίζοντας ότι «η αστυνομία, αντίθετα με τους λαθρομετανάστες στους οποίους συμπεριφέρεται άψογα, τους αγρότες τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook