Το άγριο έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2017 στην Ρογδιά Ηρακλείου

Σε εξέλιξη είναι από τις αστυνομικές αρχές το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 37χρονου ο οποίος δραπέτευσε την Τρίτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου εκτελούσε χρέη αρχιμάγειρα στο Ψυχιατρικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 37χρονος σε συνεργασία με άλλους κρατούμενους κρύφτηκε σε φορτηγό τροφοδοσίας και κατάφερε να βγεί εκτός των φυλακών.

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ως ένας από τα τέσσερα συνολικά άτομα που είχαν συλληφθεί για την δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου είχε ανακαλυφθεί  τον Ιανουάριο του 2017 σε ένα ρέμα κοντά στην Ρογδιά Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει για πολλές ημέρες τις αστυνομικές αρχές που κατάφεραν να εξιχνιάσουν το άγριο έγκλημα και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τέσσερα άτομα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 οι συγγενείς του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ δηλώνουν στις αρχές την εξαφάνισή του λέγοντας πως είχε φύγει απο το σπίτι του για να πάει στο Καβροχώρι όπου είχε μια συνάντηση.

Πέντε ημέρες μετά, στην Ρογδιά εντοπίζεται το πτώμα του έξω από το αυτοκίνητό του σε ένα ρέμα. Από τον ιατροδικαστή διαπιστώνεται πως στο σώμα του 39χρονου υπήρχαν πολλά χτυπήματα εκ των οποίων το θανατηφόρο στο πρόσωπο.

Ακολουθούν επισταμένες και εξονυχιστικές έρευνες από τις αστυνομικές αρχές οι οποίοι ξετυλίγοντας το νήμα της δολοφονίας τις «οδήγησαν» στον 34χρονο συνέταιρο του Ιάκωβου Εμμανουήλ, σε μια 30χρονη γυναίκα φίλη του συνεταίρου, και σε δύο άντρες 25 και 23 ετών.

Κατά την πρώτη δίκη ο συνέταιρος του δολοφονημένου  και σημερινός δραπέτης μαζί με τον τότε 25χρονο καταδικάστηκαν σε ισόβια, ο 23χρονος σε 12 χρόνια κάθειρξη ενώ η γυναίκα αθωώθηκε.

Η υπόθεση εκκρεμεί να εκδικαστεί στο Εφετείο 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook