Σε αναμονή για την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ με το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το «άνοιγμα» του φαραγγιού της Σαμαριάς, μετά το δημοσίευμα του Flashnews.gr την Κυριακή 15 Ιουνίου υπο τον τίτλο: «Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας» και τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν την Δευτέρα 16 Ιουνίου οπότε και δόθηκε η διαβεβαίωση πως εγκρίθηκε το αναγκαίο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη με κατ’ επείγον έγγραφό της προς την Διεύθυνση Δασών Χανίων ενημερώνει για την έγκριση του πρωτοκόλλου που είναι αναγκαίο για την λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς, επισημαίνοντας ορισμένα από τα στοιχεία που θα περιέχονται σε αυτό, όπως:

  • Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλα και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης εντός του φαραγγιοόυ, για την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών. Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
  • Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων
  • Υποχρεωτική η μάσκα από το προσωπικό στους χώρους συγκέντρωσης επισκεπτών ενώ στυστήνεται σε όλους τους χώρους η χρήση προσταστευτικής μάσκας από το προσωπικό.
  • Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους οδηγούς των ημιόνων σε κάθε περίπτωση μεταφοράς επισκεπτών
  • Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών από το προσωπικό

Επίσης με το ίδιο έγγραφο η κα Κοζυράκη προτείνει ως «εφικτή» ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του φαραγγιού της Σαμαριάς, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Βέβαια η οριστική απόφαση για την ημερομηνία, θα ληφθεί μετά την δημοσίευση της πλήρους Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να καθορίζονται οι συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για να μπορεί να δεχθεί το φαράγγι της Σαμαριάς, τους επισκέπτες με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook