Μόνο ουρανοκατέβατοι δεν εμφανίζονται οι διαρρήκτες στο Ηράκλειο.

Μπορούν όμως να εισβάλλουν από παντού και να αδειάσουν σπίτια και καταστήματα. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η «Π» από κάτοικο στο κέντρο του Ηρακλείου (περιοχή Αγίου Μηνά) φαίνεται η ευκολία με την οποία αναρριχώνται οι διαρρήκτες, από υδρορροές και από οποιοδήποτε άλλο σημείο είναι βοηθητικό για το παράνομο έργο τους.

Οι εικονιζόμενοι είναι δυο αλλοδαποί, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν Αλγεριν;o και έναν Τυνήσιο, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Αίλουροι διαρρήκτες εν δράσει στο κέντρο του ΗρακλείουΑπό το φωτογραφικό υλικό φαίνεται καθαρά ο τρόπος δράσης τους. Λίγο πριν εισβάλλουν, κάθονται αμέριμνοι στο δρόμο αν και είναι τέσσερις το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου.

Βρίσκονται σε ένα  στενό και ήσυχο δρόμο του κέντρου, η ώρα είναι προχωρημένη, δεν κυκλοφορούν οχήματα κι εκείνοι “μαρκάρουν” τον στόχο τους. Ο ένας είναι αυτός που κρατάει τσίλιες. Ο δεύτερος, ο Αλγερινός, λόγω και της σωματοδομής του, είναι εκείνος που «σκαρφαλώνει» και… μπουκάρει.

Φαίνεται να το κάνει με μεγάλη άνεση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταφέρει να μπει ακόμα και σε διαμερίσματα δευτέρου ορόφου. Ο συνεργός του περιμένει μέχρι να βγει ο λεπτοκαμωμένος φίλος του. Αφού κατέβει και πάλι από την υδρορροή, απομακρύνονται από το σημείο χωρίς ιδιαίτερο … άγχος.

Δεν τους αντιλήφθηκαν
Για τους δύο αλλοδαπούς δράστες, οι αστυνομικοί λένε ότι προχώρησαν σε έξι διαρρήξεις και έξι απόπειρες στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή Θερίσου και Μασταμπά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», σε δύο περιπτώσεις ο «ποντικός» έκανε θόρυβο κατά την έξοδό του.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών δεν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον «εισβολέα», τον είδαν όμως τη στιγμή που κατέβαινε από το μπαλκόνι τους στο ισόγειο. Στις άλλες περιπτώσεις κανείς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία τους και κατάλαβαν το τι είχε γίνει την επόμενη ημέρα που βρήκαν το σπίτι άνω κάτω.

Εκτιμάται ότι αν και στον χώρο ο δράστης έμεινε λίγα λεπτά, βρήκε αυτό που ήθελε και το πήρε. Στη λεία τους συμπεριλαμβάνονται χρήματα, κοσμήματα, υπολογιστές και άλλα. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook