Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων και οι αρμόδιοι φορείς

Συνεδρίασε σήμερα, Μ. Τετάρτη 20/04/2022, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχο θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση κινδύνων, που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στη συνεδρίαση, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και αναπληρωματής Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Μιχάλης Τσουπάκης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού V Μεραρχίας Κρητών, του Λιμεναρχείο Χανίων και του Ναύσταθμου Χανίων, Εθελοντικές Ομάδες που εδρεύουν στο Δήμο Χανίων, πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Χανίων καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες, επεσήμανε ότι ο Δήμος Χανίων είναι υποχρεωμένος στο μέτρο που του αναλογεί να συνδράμει με ότι δυνάμεις διαθέτει για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών.

Η επικοινωνία και η συνέργεια μεταξύ όλων των φορέων, είναι η βάση για να προλάβουμε κάθε αρνητικό σενάριο τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, ενώ συνεχάρη όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου και ιδιαιτέρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα τελευταία χρόνια χάρη στην άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουμε ζήσει σενάρια καταστροφής, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης.

Την ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας και των συντονισμένων ενεργειών επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας πως: Ο Δήμος Χανίων προχωρά σε προληπτικούς καθαρισμούς με ιδία μέσα, που περιλαμβάνουν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης χόρτων .

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Μιχάλης Τσουπάκης υπογράμμισε πως: Πέρα από τον καθαρισμό των οικοπέδων που δεν έχει σταματήσει στιγμή, ακόμα και μέσα στον χειμώνα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια καμερών, που θα τοποθετηθούν σε χώρους που η συνεχής, παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, αποτελεί εστία μόλυνσης και σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook