Λ Αυγενάκης: «Το ΕΑΚΗ θα γίνει πρότυπο για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας »

Στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Νομό Ηρακλείου σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου και αύριο, Σάββατο 20 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μετέβη με τη συνοδεία κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο ΕΑΚΗ, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις επιμέρους αθλητικές υποδομές και να αναλύσουν τις προοπτικές αναβάθμισής τους. 
 
Αφετηρία των επισκέψεων του κ. Αυγενάκη και των στελεχών της Γ.Γ.Α. αποτέλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής το Στάδιο Ελευθερίας. Το κλιμάκιο της Γ.Γ.Α. εξέτασε δια ζώσης τις ήδη εκτελούμενες εργασίες αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα και διαπίστωσε τη θετική πορεία των έργων.

Επιπλέον, με τη Διοίκηση του ΕΑΚΗ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δημόσια ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη τους τουριστικούς επιχειρηματίες οι οποίοι ανέλαβαν ένα μεγάλο μέρος των δαπανών για τη συντήρηση και την αναβάθμιση του Σταδίου με την υλοποίηση νέων βελτιωτικών έργων.  

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός μαζί με το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Γ.Γ.Α. και τη Διοίκηση του ΕΑΚΗ επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λίντο. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του σκεπάστρου στο κολυμβητήριο του Λίντο. 

Η Τεχνική Υπηρεσία της Γ.Γ.Α., η οποία έχει παραλάβει τη προμελέτη για την κατασκευή του σκεπάστρου, που έχει εκπονηθεί δωρεάν από την κατασκευαστική εταιρεία των αδελφών Γιάννη και Μανώλη Βάβουλα και τον αρχιτέκτονα – μηχανικό κ. Μιχάλη Καρτεράκη – τους οποίους ο κ. Αυγενάκης δημόσια ευχαρίστησε για την προσφορά τους, δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία για την ωρίμανση των μελετών.

Παράλληλα, οι μηχανικοί του Υπουργείου παρουσίασαν το επικαιροποιημένο τοπογραφικό διάγραμμα των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ, το οποίο έγινε με τη συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Ηρακλείου, όπου προβλέφθηκε πλέον η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου μπάσκετ, γήπεδων τέννις και βόλευ.  

Ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από την πορεία της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε από κοντά με τα καταρτισμένα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. μια ενδελεχή αυτοψία στις υποδομές του ΕΑΚΗ, τους οποίους και ευχαριστώ. Είμαι χαρούμενος που η τεχνική μας υπηρεσία διαπίστωσε τη θετική πορεία των έργων στο Στάδιο Ελευθερίας, ενώ με τη δική τους συμβολή έχουν «τρέξει» σειρά θεμάτων και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία στο θέμα της αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης στο Λίντο. Η κατασκευή του σκεπάστρου στο κολυμβητήριο αποτελεί χρόνιο αίτημα πολλών αθλητικών σωματείων και τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Το ΕΑΚΗ θα γίνει πρότυπο για όλες τις εγκαταστάσεις της χώρας. Ευχαριστώ θερμά και τους τοπικούς επιχειρηματίες, που με τη δική τους συμβολή θα γίνουν περισσότερα έργα και πολύ γρηγορότερα. Αυτό δείχνει ότι η πόλη αγκαλιάζει τον αθλητισμό στο Ηράκλειο και παράλληλα συμβάλλει έμπρακτα και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, παρέχοντας περισσότερες και πιο ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις για τα παιδιά μας, για την αθλητική οικογένεια του Ηρακλείου.» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook