Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

2 φύλλα ζύμη σφολιάτα έτοιμα ή σπιτικά
600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κρόκο αυγού χτυπημένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομένο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
 
Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.  

Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μια δυο φορές μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Ανακατεύετε λίγο ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα στο μείγμα και ανακατεύετε.

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση ενός πυρίμαχους σκεύους που έχετε αλείψει με βούτυρο ή στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Χαράσσετε την επιφάνεια σε κομμάτια και την αλείφετε με τον κρόκο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. για 50′-55′.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook