Διαμαρτυρία Δήμου Καντάνου-Σελίνου για μείωση δρομολογίων ΚΤΕΛ Χανίων από και προς Παλαιόχωρα

Εν μέσω καλοκαιριού το ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων Χανίων – Ρεθύμνου απο τις 15 Ιουνίου έχει καθορίσει ένα (1) ημερήσιο δρομολόγιο απο και προς την Παλαιόχωρα και αυτό μόνο απο Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν γίνεται δρομολόγιο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την πρωτοφανή μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Χανίων από και προς Παλαιόχωρα με αποκορύφωση τη μη εκτέλεση κανενός δρομολογίου τα Σαββατοκύριακα.

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου είναι ένας απομακρυσμένος και ορεινός Δήμος, βάσει ΦΕΚ87/07-06-2010 κεφ.Α΄, άρθρο 1 και απέχει από τα Χανιά 75χλμ.

Το ΚΤΕΛ αποτελεί ένα βασικό μέσο μεταφοράς για μεγάλη μερίδα κατοίκων και επισκεπτών στον Δήμο μας, υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται καθημερινά για τις δουλειές τους, υπάρχουν ηλικιωμένοι που χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία του ΚΤΕΛ για να επισκεφτούν κάποιο γιατρό ή κάποιο τραπεζικό ίδρυμα, νεαρά παιδιά που μετακινούνται προς τα Χανιά για να κάνουν κάποια μαθήματα που δεν προσφέρονται στην περιοχή μας.

Δυστυχώς, η μη ύπαρξη τακτικών καθημερινών δρομολογίων μας αποκλείει από την πόλη, το μόνο αστικό κέντρο που βρίσκεται κοντά μας.
Το ΚΤΕΛ δεν είναι μία απλή εμπορική επιχείρηση, επιτελεί λειτούργημα και γι΄αυτό πολλές φορές τα δρομολόγια προς τους ορεινούς όγκους επιδοτούνται.

Επιπροσθέτως, θεωρούμε επιβεβλημένη την επαναφορά δρομολογίων τα Σαββατοκύριακα λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας των απανωτών καταστροφών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων την κακή ελαιοκομική παραγωγή, την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι λόγω του κορωνοϊού, δεν χρειάζεται ένα ακόμη πλήγμα στην επαπειλούμενη τουριστική σεζόν.

Ήδη η τοπική κοινωνία έχει εκφράσει έντονες αντιδράσεις και μεγάλη αγωνία για την επαναφορά των δρομολογίων.

Σας εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και σας ζητάμε να επανεξετάσετε τη δυνατότητα επαναφοράς των δρομολογίων τα Σαββατοκύριακα και ενίσχυσης των δρομολογίων τις καθημερινές.

Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε η περίφημη αποκέντρωση που όλοι ευαγγελίζονται επιτυγχάνεται με την μείωση των δρομολογίων.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και των δημοτών του, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook