Β. Διγαλάκης: «Ο Αποκόρωνας χρειάζεται σύγχρονες σχολικές υποδομές και προχωράμε, με σταθερά βήματα, στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού στόχου»

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης, από τις Βρύσες, όπου είχε συνάντηση, το Σάββατο 20 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Αποκορώνου, με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας. Κύριο θέμα της επίσκεψης Διγαλάκη στην περιοχή ήταν οι εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης νέου σχολικού συγκροτήματος, που θα στεγάσει το  Γυμνάσιο - Λύκειο Βάμου.

Το ενδιαφέρον του κ. Διγαλάκη για το σχολικό κτιριακό πρόβλημα της περιοχής είχε εκδηλωθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου, είχε επισκεφτεί τους χώρους του Γυμνασίου – Λυκείου Βάμου και είχε διαπιστώσει το πρόβλημα συντήρησης της υπάρχουσας σχολικής υποδομής, αλλά και την επιτακτική ανάγκη ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου. 

Έκτοτε, και σε συνεργασία με τον Δήμο, προχωρούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δρομολόγηση και τη μελετητική «ωρίμανση» του σχεδιαζόμενου έργου. 

Ο κ. Διγαλάκης, σε δηλώσεις του σήμερα, επισήμανε ότι «είμαστε στη φάση κατά την οποία ετοιμάζεται ο φάκελος για το κτιριολογικό πρόγραμμα. Ο φάκελος αυτός θα υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο θα εγκρίνει το κτιριολογικό του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου. Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη της μελέτης που θα γίνει από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.). Για το θέμα αυτό υπάρχει επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο υπάγεται η ΚΤΥΠ, η μελέτη θα βασιστεί σε υπάρχοντα σχέδια, τα οποία θα προσαρμοστούν για το συγκεκριμένο οικόπεδο, προκειμένου να έχει μετά στα χέρια του ο Δήμος “ώριμες” μελέτες για τα κτίρια του Γυμνασίου και του Λυκείου και να πάμε στην επόμενη φάση, που θα είναι η διεκδίκηση της χρηματοδότησης».

Καταλήγοντας, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Αποκορώνου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών σχολικών μονάδων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στην ελληνική περιφέρεια, η ύπαρξη των απαιτούμενων σχολικών υποδομών αποτελεί αναγκαία συνθήκη, αφ’ ενός για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και αφ’ ετέρου για την πρόοδο και την ανάπτυξη γενικότερα των τοπικών κοινωνιών.