Διέσωσε μια παρέα 7 ατόμων μεταξύ αυτών και ανηλίκων καθώς και έναν περιπατητή

Σωτήρια ήταν η επέμβαση χθες του καπετάνιου Ανδρέα Βαρδουλάκη του πλοίου “Σαμαριά” της ΑΝΕΝΔΥΚ και του πληρώματός του σε δυο περιστατικά διάσωσης ανθρώπων.

Το πρώτο συνέβη όταν ένας περιπατητής είχε ξεφύγει από το μονοπάτι Ε4 και είχε βρεθεί δυτικά της Αγίας Ρουμέλης, στην παραλία “Φουρνωτή”. Απελπισμένος πήρε τηλέφωνο στις αρχές οι οποίες πήραν τηλέφωνο τον καπετάνιο Ανδρέα Βαρδουλάκη ρωτώντας τον αν μπορεί να πάει στην παραλία γιατί η θάλασσα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγω των ανέμων ήταν πολύ κακές.  

Όπως αναφέρει στο Flashnews.gr o κ. Βαρδουλάκης: Είχε πολύ κακό καιρό, ήταν ένα 6αρι βορειοδυτικό, εννοείται όμως ότι πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη και πήρα τον άνθρωπο από την παραλία, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του και τον μετέφερα στην Αγία Ρουμέλη.”

Από την Αγία Ρουμέλη ο καπετάνιος συνέχισε την εκτέλεση του δρομολογίου του. Πήρε τους επιβάτες από Αγία Ρουμέλη και τους μετέφερε και αποβίβασε ο καπετάνιος με το πλήρωμα ξεκίνησε για την επιστροφή για Παλαιόχωρα. Κατά τη διάρκεια όμως της επιστροφής, οι αρχές τον κάλεσαν άλλη μια φορά για διαφορετικό περιστατικό.

Επρόκειτο για μια παρέα 7 ατόμων, μεταξύ αυτών 3 ανήλικα παιδιά, που είχαν φτάσει στην παραλία Δώματα με φουκωτό.

Όπως μας λέει ο κ. Βαρδουλάκης: “Ο καιρός ήταν πάρα πολύ άσχημος και το σημείο εκεί είναι πολύ δύσκολο με αυτόν τον καιρό ειδικά. Είπα θα κάνω ό,τι μπορώ, γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν μπορούσα να προσεγγίσω. Πήγαμε τελικά, ήταν πολύ κακός ο καιρός. Προηγουμένως είχε πάει και ένα μικρό σφάφος από τη Σούγια που δεν κατάφερε όμως να προσεγγίσει καθόλου λόγω του κυματισμού. Με μεγάλη δυσκολία φτάσαμε και με τη βοήθεια του πληρώματος που βγήκε έξω και πήρε τα παιδιά αγκαλιά, επιβιβάστηκαν όλοι και φύγαμε.”

Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στην Παλαιόχωρα, χάρη στην παρέμβαση χωρίς διστάγμο του Ανδρέα Βαρδουλάκη.

Δείτε εδώ:

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook