Το είχε στην κατοχή του κρυφά ο βασιλιάς Γεώργιος III της Αγγλίας το 1808.

Ένα ρολόι τσέπης για γαλαζοαίματους ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το κόσμημα αναμένεται να πουληθεί για ένα εκατομμύριο δολάρια!

Αρχικά αγορασμένο από τον βασιλιά Γεώργιο III της Αγγλίας το 1808, το χρυσό ρολόι τσέπης tourbillon δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Abraham-Louis Breguet, του οποίου το brand εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα.

Όταν δημιουργήθηκε αρχικά ήταν ένα πρωτοποριακό κομμάτι της ωρολογοποιίας και επέζησε στους αιώνες, σύμφωνα με τον Sotheby’s, σε «αρχική κατάσταση».

Δεν φέρει τα διακριτικά Breguet στο εξωτερικό, πιθανότατα επειδή θα είχε προκληθεί σκάνδαλο αν γινόταν γνωστό ότι ένας Άγγλος μονάρχης είχε στην κατοχή του ένα τόσο ακριβό γαλλικό ρολόι. Ωστόσο φέρει το όνομα του ωρολογοποιού αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιστεύεται ότι ο Breguet είχε την ιδέα για το ρολόι τσέπης το 1793 ενώ ζούσε στην εξορία στην Ελβετία για να ξεφύγει από την κυριαρχία της Τρομοκρατίας στη Γαλλία μετά την Επανάσταση. Επέστρεψε στο Παρίσι το 1795 και η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε το 1801.

Εκτός από την παρουσίασή του στην έκθεση «Πέντε Αιώνες Βρετανικής Ακρίβειας» στο Λονδίνο το 1955, το ρολόι δεν έχει τεθεί σε δημόσια θέα από το 1999, όταν πουλήθηκε έναντι 687.028 δολαρίων.

Οι προσφορές για τη δημοπρασία «The Collection of a Connoisseur» στην οποία θα πωληθεί ανοίγουν στις 14 Ιουλίου.

Δείτε εδώ το ρολόι

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook