Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 οι δράσεις του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. 

Με κεντρικό σύνθημα: «Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω» και μια παλέτα που κάλυπτε πολλά είδη μουσικής, οι δρόμοι των Χανίων πλημμύρησαν με νότες.

Από το πρωί, τα μεγάφωνα που είναι τοποθετημένα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μετέδιδαν μουσικές επιλογές, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων.

Το απόγευμα ξεκίνησε το πρόγραμμα των DJs Omerta Collective (Georgio Leone, Gudru και Bokito) στην ταράτσα του Δημοτικού Πάρκινγκ Χανίων «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.». Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία περνώντας από εκεί να διασκεδάσουν υπό τους ήχους της techno (τέκνο) μουσικής.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τη στιγμή που το λιμάνι είναι ντυμένο με τα πιο όμορφα χρώματα, από το Φρούριο Φιρκά μας ταξίδεψαν μελωδίες από πλήκτρα και ακορντεόν. Στη μουσική αυτή συνάντηση συμμετείχαν η Εύα Σκούφη από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, ο Γιώργος Σαλτάρης και ο Νίκος Κούσης από τη Μουσική Σχολή Ars Musica, η Μπέλα Λιονάκη και ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης από το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης.

Όταν η μεγαλύτερη μέρα του έτους άρχισε να φτάνει προς το τέλος της, ξεκίνησαν οι προβολές video clip στον εξωτερικό τοίχο του Κέντρου Πολλαπλών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης». Η πλατεία Κατεχάκη φιλοξένησε μέχρι αργά το βράδυ τις φωνές των εξής καλλιτεχνών της πόλης μας: Δήμητρα Λιγοψυχάκη (Αρετούσα), Μάνος Τρυπιάς, Μίμης Λεβάντες, Flush Royale, Τιτσιάνο Καλαμπρέζε, Βάλια Αλεξίου, Blue Spirit, Άρτεμις Σταματάκη, Μαρσύας, Indigo Skin, Χρήστος Δεληνικόλας, Ράνια Δουρουντουδάκη, Εντέχνως Λαϊκοί, passe-pARTout, Περικλής Τσουγανάκης, Γιώργος Λιμάκης.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής πραγματοποιήθηκε φέτος στα Χανιά με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε..

Με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, παρά τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν φέτος  λόγω της πανδημίας και τηρώντας τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ για την προστασία από την εξάπλωση του Covid 19, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. συνέβαλαν στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και τη διάδοση του πολιτισμού, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την τέχνη της μουσικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook