Επανορθωτική δήλωση μετά τον σάλο για ενδεχόμενο συμφωνίας Τουρκίας – Παλαιστίνης.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αναφορά του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, σε συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία, ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα προχώρησε σε μία επανορθωτική δήλωση.

«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηρίζομαστε σε αυτή την αρχή» διευκρινίζει, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο Marwan Toubassi σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δήλωση του πρέσβη Marwan Toubassi είναι η ακόλουθη:

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ».

Σημειώνεται ότι ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Άγκυρα δήλωσε πως και η χώρα του έχει δικαιώματα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν και εκμεταλλευτούν το μερίδιό τους λόγω των ισραηλινών πιέσεων.

«Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα» δήλωσε ο Φαέντ Μουσταφά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook