Το οικόπεδο της ΑΒΕΑ που ανήκει στην εταιρεία “Κρητικά Ακίνητα” και έχει αποτελέσει μήλον της έριδος μεταξύ του δήμου Χανίων και της ιδιοκτήτριας εταιρείας, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δωρεάν από τα Κρητικά Ακίνητα προς τον δήμο για τη χρησιμοποίησή του ως πάρκινγκ.

Άλλαξε κάτι; Όχι. Τα βρήκαν οι δυο πλευρές; Όχι. Είναι έστω αυτό ένα βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων των δυο μερών και την εύρεση λύσης σε μια προσπάθεια που προς το παρόν έχει ναυαγήσει; Όχι.

(Θυμίζουμε ότι η κλιμάκωση της δικαστικής διεκδίκησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής δέχτηκε μεγάλη πολεμική και αμφισβήτηση από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων που θεώρησαν ότι οι κινήσεις αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το θέμα στις καλένδες και μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες απόκτησής του;)

Τότε τι είναι αυτή η παραχώρηση;

Είναι μια κίνηση που έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε συνεννόηση με τα Κρητικά Ακίνητα. Όλες οι δημοτικές αρχές στο παρελθόν ζητούσαν εγγράφως από τα Κρητικά Ακίνητα να τους παραχωρεί δωρεάν το ακίνητο για χρήση πάρκινγκ προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας. Τα “Κρητικά Ακίνητα” δεν είχαν αρνηθεί ποτέ σε καμία δημοτική αρχή. Μάλιστα σύμφωνα με πληφορορίες μας, ήταν ενήμερος ο δήμαρχος ότι αν ποτέ χρειαστεί το οικόπεδο για χώρο πάρκινγκ, η εταιρεία θα του το διέθετε δωρεάν, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ανεξαρτήτως της διένεξης που υπάρχει. Αρκεί ο δήμος Χανίων να έκανε ένα αίτημα προκειμένου να αναλάμβανε και τη φύλαξη και την ευθύνη διαχείρισης και καθαριότητας του πάρκινγκ από τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου δεν θα λάμβανε κανένα αντίτιμο για την παραχώρηση του χώρου.

Η δημοτική αρχή λοιπόν έκανε το αίτημα και τα Κρητικά Ακίνητα επέτρεψαν δωρεάν τη χρήση του οικοπέδου όπως έκαναν και στο παρελθόν, χωρίς να αλλάζει κάτι στην ουσία της υπόθεσης και με το ναυάγιο στη διαπραγμάτευση των δυο πλευρών να παραμένει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook