Εξιχνιάστηκαν 20 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων εκ των οποίων οι 16 ήταν τετελεσμένες και οι 4 απόπειρες – Αφαίρεσαν μεταξύ άλλων χρήματα, κοσμήματα και μηχανήματα – Κατασχέθηκε Ι.Χ Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα-Πεδιάδος και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελλίου συνολικά 20 υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων (16 τετελεσμένες και 4 απόπειρες), που διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη πέντε ημεδαπών (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και την 10.06.2020, οι ανωτέρω ημεδαποί είχαν διαπράξει είκοσι κλοπές (16 τετελεσμένες και 4 απόπειρες) σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, μηχανήματα και διάφορα εμπορεύματα (καπνικά προϊόντα). Η συνολική χρηματική αξία των προαναφερομένων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 62.000 ευρώ

Από έρευνες που διενεργήθηκαν σήμερα (23.06.2020) το πρωί από αστυνομικούς των προαναφερθέντων Υπηρεσιών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διάφορα αντικείμενα και δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα-Πεδιάδος και τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook