Ξύπνησαν οι τραγικές μνήμες του Τσέρνομπιλ – Δείτε το βίντεο

Αναστάτωση επικράτησε στο Κίεβο από την εμφάνιση ενός σύννεφου στον ουρανό της πόλης το οποίο είχε το σχήμα μανιταριού.

Όπως αναφέρει η Metro, την περασμένη βδομάδα πολίτες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας παρατήρησαν το μεγάλο νέφος που είχε σχήμα «πυρηνικού μανιταριού» και το οποίο προκάλεσε προκάλεσε ανησυχία, καθώς το Κίεβο απέχει μόλις 100 χιλιόμετρα από το Τσέρνομπιλ, την περιοχή όπου το 1986 σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στον ομώνυμο Πυρηνικό Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας της Σοβιετικής Ένωσης.

Χρήστες στα social media εξέφρασαν την ανησυχία τους με αναρτήσεις που συνέδεαν το παράξενο σύννεφο με… δοκιμές πυρηνικών όπλων ή και UFO.

«Μήπως ο Πούτιν δοκιμάζει κάποιο καινούργιο πυρηνικό όπλο;» έγραψε ο Maxim Volokh. «Μήπως είναι UFO;», διερωτήθηκε από τη μεριά της η Mariya Pulyak.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα απλό καιρικό φαινόμενο, απολύτως φυσικής προέλευσης. Αυτό τόνισε και σε ανάρτησή της στο Facebook η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών της Ουκρανίας, επισημαίνοντας στους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο είδος σύννεφου (επιστημονική ονομασία cumulonimbus incus) με σχήμα που θυμίζει αμόνι, προμηνύει συνήθως έντονες καταιγίδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook