Ένα διαφορετικό ζελέ, χωρίς ζελατίνη, που θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας επιδόρπια.

Υλικά
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
χυμό από 1 λεμόνι
150γρ. γλυκό του κουταλιού κίτρο ή άλλο εσπεριδοειδές της επιλογής σας
8 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για το σιρόπι
φλούδες από 3 πορτοκάλια
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 σφηνάκι λιμοντσέλο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε τις φλούδες πορτοκαλιού σε σπιρτόξυλα. Τα βράζετε μια φορά σε άφθονο νερό και το χύνετε. Δένετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και ίση ποσότητα νερού. Ρίχνετε μέσα τα σπιρτόξυλα πορτοκαλιού και βράζετε μέχρι να πήξει. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καλά σουρωμένους και ανακατεύετε μέσα 7 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Ξεπλένετε το γλυκού κουταλιού κίτρο από τα σιρόπια του με κρύο νερό και το κόβετε σε κομματάκια.

Αρχίζετε να ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τους χυμούς με το κορνφλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται διάφανος. Τότε ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του κίτρου. Μόλις πήξει για τα καλά αδειάζετε μέσα το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.

Κρυώνετε το ζελέ στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον, το ξεφορμάρετε λούζοντάς το με λίγο ζεστό νερό, τοποθετείτε το ζελέ σας σε πιατέλα και το περιχύνετε με το σιρόπι που έχετε φτιάξει.

Πηγή: olivemagazine.gr