Ο σύλλογος καταγγέλλει τις προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ τονίζει ότι ο δήμος Χανίων έχει περίπου 125 ελλείψεις σε προσωπικό

Συνέντευξη τύπου αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον δήμο Χανίων αλλά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα εργασιακά, παραχώρησε ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ στους δήμους του νομού Χανίων.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, με την πρόεδρο του συλλόγου Αθηνά Γιαννουλάκη, να αναφέρει ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις στον δήμο Χανίων, σε διάφορους τομείς, οι οποίες αντί να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις, καλύπτονται με συμβάσεις δίμηνες και τετράμηνες.

Τι συμβαίνει με τις δίμηνες και τετράμηνες προσλήψεις 

«Οι δίμηνες και τετράμηνες προσλήψεις γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ, το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις που κάνουν οι εργολάβοι, οι οποίοι πλέον ασχολούνται με πολλές υπηρεσίες του δήμου, όπως το γηροκομείο, τη ΔΕΔΙΣΑ, στις επισκευές κτιρίων, στους καθαρισμούς παραλιών, στην κοπή δέντρων, σε τεχνικές υπηρεσίες, σε έργα και στην καθαριότητα». Όπως τόνισε η κ. Γιαννουλάκη, σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου εργαζομένων, «αυτή τη στιγμή στο Γηροκομείο για 100 νοσηλευόμενους σε τρεις 24ωρες βάρδιες, υπάρχουν 34 άτομα μόνιμο προσωπικό και 16 άνθρωποι που είναι τετράμηνοι. Ανάμεσα στα 34 άτομα είναι 7 διοικητικοί, συνεπώς χρειάζονται άλλους 30 ανθρώπους για να μοιράζεται η δουλειά και οι βάρδιες. Συνολικά, στον δήμο Χανίων υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε περίπου 125 θέσεις, ενώ υπάρχουν πολλές ελλείψεις και σε άλλους δήμους του νομού Χανίων».

Ταυτόχρονα, η κ. Γιαννουλάκη, μίλησε και για την απλούστευση που προχώρησε η κυβέρνσηςη με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατά τις οποίες οι δήμαρχοι μπορούν εύκολα να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες των δήμων και οι εργολάβοι να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μηχανολογικό εξοπλισμό των δήμων. Παράλληλα, η κ. Γιαννουλάκη, αναφέρθηκε και στην κατάργηση του επιδόματος των ‘’βαρέων και ανθυγιεινών’’, για αρκετές ειδικότητες, μία δέσμευση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι δίνει μία μικρή παράταση στο επίδομα μέχρι τέλος του Οκτώβρη ενώ μετά θα καταργηθεί».

Από την πλευρά της το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ στους δήμους του νομού Χανίων, Ηλέκτρα Πατσουράκη, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να απενταχθεί κανένας κλάδος από το επίδομα ‘’επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας’’,  να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες των δήμων και να γίνουν μόνιμες προσλήψεις όπου χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ στους δήμους του νομού Χανίων, συμμετείχε σήμερα στην πανελλαδική στάση εργασίας από τις 07.00-12.00, την οποία οργάνωσε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook