Στην έλλειψη αγροτικού ιατρού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αλικιανού του νομού Χανίων αναφέρεται Ερώτηση που υπέβαλλε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Χανίων της \”ΔΗ.ΣΥ\” κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην Ερώτηση αναφέροντια τα εξής :

\”Από την αρχή του έτους, η ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αλικιανού του νομού Χανίων, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα συνεχιζόμενης έλλειψης αγροτικού ιατρού, λόγω μη αναπλήρωσης της ιατρού που υπηρετούσε και η οποία έλαβε άδεια κύησης. Ολόκληρη η περιοχή έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς ιατρική φροντίδα, αφού 3.500 κάτοικοι εξυπηρετούνται από ιατρό που τους επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα και μόνο για συνταγογράφηση.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του οικείου δημάρχου και τις συναντήσεις που έκανε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, ουδείς έχει συγκινηθεί και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ατελέσφορες μέχρι τώρα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αν είναι στις προθέσεις του να αποσπαστεί ή να μετατεθεί αγροτικός ιατρός στο αγροτικό ιατρείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αλικιανού του νομού Χανίων για όσο χρόνο θα απουσιάζει η εκεί υπηρετούσα ιατρός.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook