Υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για τη δημιουργία παιδικής χαρά στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πενταμοδίου.

Υπεγράφη σήμερα, στη Λότζια η σύμβαση για την «Δημιουργία Παιδικής Χαράς στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πενταμοδίου». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., πρόεδρο Ευαγγελία Σχοιναράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί, η παρέμβαση θα γίνει σε μία έκταση 220 τ.μ. μέσα στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Πενταμοδίου, όπου θα οριοθετηθεί και θα προχωρήσει η απαιτούμενη διαμόρφωση για την δημιουργία μιας λειτουργικής παιδικής χαράς, που θα πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Εκεί θα τοποθετηθεί εξοπλισμός που θα περιλαμβάνει όργανα παιδικής χαράς για παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, ειδικά δάπεδα, κατάλληλη περίφραξη, παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, βρύσες, φωτιστικά.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 38.676 ευρώ και η χρηματοδότηση του είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το Φθινόπωρο.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς χώρου που θα καλύπτει τις ανάγκες ψυχαγωγίας, ξεκούρασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών της περιοχής αλλά και των συνοδών τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook