Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε τα Σωματεία Επισιτισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ύψωσαν για μια ακόμα φορά φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους εργασίας τους λόγω και των συνεπειών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρουν τα σωματεία:

“Η κατάσταση που βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό -Τουρισμό αποδεικνύει ότι για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Χανιά, όπως και σε όλη την χώρα. Η Κυβέρνηση επιμένει να αφήνει χωρίς δικαίωμα επαναπροσληψης χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά στον Επισιτισμό. Αντίστοιχα καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να ζήσουν με ψίχουλα. Αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής  είναι η λιποθυμία από την πείνα παιδιού άνεργης συναδέλφισσας στην Ρόδο”

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία, να εξασφαλιστεί ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, να μην εφαρμοστεί καμία εκ περιτροπής εργασία, να ενταχθούν στον μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι, να απαγορευτούν οι απολύσεις και να ακυρωθούν όσες έγιναν, να ακυρωθούν οι χρεώσεις σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία, τράπεζες και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί.

Την κινητοποίηση στηρίζουν το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Διανομέων Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης », το Σωματείο Εργαζομένων Security και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Νωρίτερα σήμερα το Σωματείο Επισιτισμού είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατέθεσαν υπομνήματα στην Περιφέρεια ζητώντας από την Τοπική Διοίκηση και το κράτος να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εποχικά εργαζομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, αφού αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης με σχετικές προτάσεις –υπομνήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, την χρηματοδότηση των προγραμμάτων δωρεάν εκπαίδευσης για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του προγράμματος Ψηφιακής Αναβάθμισης τόνισε  ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την λήψη κάθε μέτρου στήριξης των επαγγελματιών και εργαζομένων  στο χώρο της εστίασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook