Τη Δευτέρα 29/6/2020 στις 13:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καθώς και ο ΣΕΠΕ Χανίων καλούν σε νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 29/6/2020 στις 13:00 στην Πλατεία Αγοράς ζητώντας να καταργηθεί το νέο νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων:

“Η νέα κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78), Οικονομίας (ΠΕ80), εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών (Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας), ΠΕ81 (Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικών από τα ΤΕΙ), εκπαιδευτικών ΠΕ88.01 (Γεωπόνοι), εκπαιδευτικών ΠΕ34 (Ιταλικών), ΠΕ04.05 (Γεωλόγοι).  

Για το λόγο αυτό προκηρύσσεται διευκολυντική στάση 12:00 με 14:00

Να καταργηθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχεδίο”

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Χανίων αναφέρει:

“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως και προχωρά στην εφαρμογή του.

Το νομοσχέδιο και οι διατάξεις του όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν τα απαραίτητα εφόδια και υποδομές για τους μαθητές μας αλλά, αντίθετα, υποβαθμίζουν την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου του Δημοσίου Σχολείου και επιτείνουν τα ήδη οξυμένα προβλήματα ανισότητας. Κινείται αντίθετα στις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, θέσεις και αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου και δεν είναι μόνο δικά μας αλλά ταυτόχρονα αφουγκράζονται και απηχούν τις ανάγκες της κάθε οικογένειας της χώρας, που επιζητά και χρειάζεται τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Χανίων αποφασίζει την κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής Στάσης Εργασίας (12πμ με 2μμ) τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 12:00.

Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι μας στηρίζοντας τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και της μη εφαρμογής στην πράξη των ρυθμίσεων που προβλέπει το αντιδράστικο, αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας να μείνει στα χαρτιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook