Πώς θα γίνεται η επιλογή όσων θα υποβάλλονται σε τεστ – Σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και των φορέων στο Κέντρο Διαχείρισης των αεροδρομίων

Αντίστροφα, μετρά ο χρόνος και για την Κρήτη μέχρι την 1η Ιουλίου που θα σημάνει το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού από και προς το νησί.

Λόγω των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, τα αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, έχουν λάβει επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid19, ως πύλες εισόδου επισκεπτών στο νησί.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στα αεροδρόμια της χώρας. Σήμερα πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

Χανιά: 275 δειγματοληπτικά τεστ ημερησίως

Νωρίς το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων όπου προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης του αεροδρομίου, με στόχο να αναλυθεί το διαχειριστικό πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξέλιξη της κρίσιμης και σημαντικής αυτής περιόδου που ανοίγει.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης ανακοίνωσε ότι ημερησίως θα λαμβάνονται από τους επισκέπτες που θα φτάνουν Χανιά 275 δείγματα για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού. Όπως είπε, η επιλογή θα γίνεται βάσει συγκεκριμένου αλγόριθμου και όχι τυχαίας δειγματοληψίας. Βάσει του αλγόριθμου αυτού θα επιλέγονται ποιοι θα τεστάρονται για Covid 19 και μέσα σε 24 ώρες θα έχουν τα αποτελέσματα. Οι έλεγχοι θα γίνονται από ειδική ομάδα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επικεφαλής θα είναι από το Π.Ν και θα υπάρχουν άλλα τέσσερα στελέχη που θα κάνουν τους ελέγχους. Στελέχη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής θα είναι προς αρωγή τους.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τη Δευτέρα, δυο μέρες δηλαδή πριν το άνοιγμα, θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο και μια άσκηση προσομοίωσης. Όπως είπε προτεραιότητα είναι το έμα της οικονομίας και του τουρισμού, αυτό όμως θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία.

Ως προς τις χώρες στις οποίες θα εξακολουθήσει να υπάρχει απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι μια επιτροπή καθημερινά παρατηρεί επιδημιολογικά ό,τι γίνεται σε όλες τις χώρες και με βάση τα στοιχεία αποφασίζει.

Επίσης, αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης εικόνα, υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός αλλά και εναλλακτικές λύσεις.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά σε βίντεο

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Τάσος Τινιακος, Γενικός Διευθυντής Αεροδρόμιου Χανίων, ο Ηλίας Μαραγκάκης, Διευθυντής Λειτουργιών Fraport Greece, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σύντομες δηλώσεις έκαναν η Βουλευτής Χνίων ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο Διευθυντής Λειτουργιών Fraport Greece Ηλίας Μαραγκάκης.

Δείτε τις σε βίντεο:

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε στις 16.30 και το αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου πραγματοποίησε αντίστοιχη σύσκεψη με φορείς.

Ηράκλειο: Στα 825 τα δειγματοληπτικά τεστ ημερησίως

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου ανακοίνωσε πως ο αριθμός των δειγματοληπτικών τεστ στα οποία θα υποβάλλονται επισκέπτες, θα ανέρχεται στον αριθμό των 825.

Μάλιστα, στη σύσκεψη έγινε γνωστή η πόλη του εξωτερικού από την οποία φτάνει η πρώτη πτήση στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ημέρα “ανοίγματος” των πτήσεων εξωτερικού (δείτε εδώ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook