Τα προβλήματα του κλάδου σε συνάντηση Επιμελητηρίου Χανίων και Συλλόγου Μεταφορέων Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης – Στο επίκεντρο η συντονισμένη δράση για την ανάκαμψη της Τουριστικής Αγοράς των Χανίων μετά το τεράστιο πλήγμα από την πανδημία Covid-19.  

Την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Προέδρου του Επιμελητήριο Χανίων, Αντώνη Ροκάκη, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεταφορέων Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Ιάκωβο Καζάκο. Από πλευράς Επιμελητηρίου Χανίων συμμετείχαν και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, Δημήτρης Μουντάκης, όπως και ο Υπεύθυνος του τμήματος Τουρισμού, Νικόλαος Σεληνιωτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια, αλλά και τοπική, τουριστική οικονομία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Ιάκωβος Καζάκος, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταφορέων Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Χανίων την απογοητευτική εικόνα από τη σημερινή τουριστική κίνηση, η οποία εκτίμησε ότι δύσκολα θα διαφοροποιηθεί σημαντικά τον επόμενο μήνα, Ιούλιο.  Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η έναρξη της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική ενημέρωση, εκπαίδευση και θεσμική παρέμβαση του κλάδου με στόχο την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων των μεταφορέων τουριστικών λεωφορείων της Δυτικής Κρήτης. Τέλος, ο κος Καζάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του στόλου των τουριστικών λεωφορείων στην Δυτική Κρήτη είναι σύγχρονης τεχνολογίας ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλό επίπεδο ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, αντάξιων της φήμης του νησιού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, αφού συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεταφορέων Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, τόνισε ότι «αποτελεί σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της τουριστικής αλυσίδας αποκτά και πάλι – μετά από πολλά χρόνια αδράνειας – άξια θεσμική εκπροσώπηση και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο. Οι μεταφορείς τουριστικών λεωφορείων διαδραματίζουν ιδιαίτερα ευαίσθητο ρόλο στο τουριστικό προϊόν της δυτικής Κρήτης, από τη στιγμή μάλιστα που αποτελούν την πρώτη αλλά και τελευταία εικόνα των επισκεπτών της. Το Επιμελητήριο Χανίων δεν αρκείται μόνο στη διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των φορέων του  Τουρισμού αλλά ήδη επεξεργάζεται και δεσμεύεται να ξεδιπλώσει άμεσα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook