Έτοιμοι για τη λήψη μέτρων που θα εφαρμοστούν κατά το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού

Ημερησίως θα διενεργούνται 835 δειγματοληπτικά τεστ για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού στους επισκέπτες που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από το Ηράκλειο.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί σε αεροδρόμια της χώρας με αφορμή το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού την 1η Ιουλίου, πραγματοποίησε σύσκεψη σήμερα στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι την Τετάρτη, 1η Ιουλίου, αναμένεται η άφιξη της πρώτης πτήσης στο εξωτερικό από Αμβούργο προς το Ηράκλειο με 40 επιβάτες. Έδωσε κατευθυντήριες στους φορείς και σε όσους θα επιφορτιστούν με το έργο των ελέγχων και της εφαρμογής των μέτρων ενώ τόνισε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί ο αριθμός των επισκεπτών που υποδέχεται είναι ιδιαιτέρως υψηλός.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Χαρδαλιάς σε αντίστοιχη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Χανίων, είχε ανακοινώσει ότι θα γίνονται 275 δειγματοληπτικά τεστ ημερησίως κάνοντας αναφορά και στον τρόπο επιλογής των επισκεπτών που θα υποβάλλονται σε αυτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook