Τις αποφάσεις για την αναδιάρθρωση περιμένουν τα Χανιά για να δουν σε τι κατηγορία θα αγωνίζονται σε λίγους μήνες, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να είναι αισιόδοξος για άνοδο στη SL.

Ο προπονητής των Χανίων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Γαύδος FM” και στον Βασίλη Φουντουλάκη, για την πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τις ελπίδες ανόδου, αλλά και για το αν ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν θα αρχίσει με τον ίδιο στο “τιμόνι”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2: «Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Εχουμε τη θέση για να κάνουμε την άνοδο. Κάναμε πολύ καλό πρωτάθλημα. Περιμένουμε την αναδιάρθρωση πλέον για ν’ ανέβουμε. Ακούμε διάφορα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θ’ αλλάξουμε κατηγορία».

Για την καλή πορεία της ομάδας: «Θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Με τη φόρμα και τη φόρα που είχαμε θα μπορούσαμε να πάρουμε την άνοδο. Τουλάχιστον κρατήσαμε την τρίτη θέση. Ας ελπίσουμε ότι οι αποφάσεις θα μας οδηγήσουν στη Σούπερ Λιγκ».

Για το γεγονός ότι παρατείνεται η συζήτηση για την αναδιάρθρωση: «Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το τι θα γίνει θα λυθεί στις αίθουσες αποφάσεων. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν γρήγορα. Οι μέρες τρέχουν. Πρέπει να ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Να ξέρουμε πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά. Ευχή μας να σχεδιάσουμε την ομάδα για τη Σούπερ Λιγκ».

Για το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες, η ελληνική Β’ Εθνική έχει πάντοτε προβλήματα: «Η Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινά καθυστερημένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να υπάρχουν δύο κατηγορίες, ένα και δύο, που θα είναι με ένα καθεστώς και με κεντρική διαχείριση. Θα υπάρχουν ντε φάκτο έσοδα για τις ομάδες. Η φετινή χρονιά ίσως οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις».

Για το αν έχει υπάρξει μια πρώτη συζήτηση με τη διοίκηση για ανανέωση συνεργασίας: «Καταρχάς το κλίμα είναι θετικό και υπάρχει διάθεση να συνεχίσουμε. Οι μέρες είναι λίγες και πρέπει να τρέξει ο σχεδιασμός. Εχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα από πέρυσι. Η ομάδα είναι σε θέση διεκδίκησης της ανόδου. Ολοι είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία και η διοίκηση και εγώ, άρα το μόνο που απομένει είναι να συνεχίσουμε».

Για το τι θα συμβεί και το πώς θα αντιμετωπίσουν τα Χανιά το ενδεχόμενο να μην ανέβουν στη Super League: «Υπάρχει εμπειρία από τη διοίκηση και από τη δική μας πλευρά να λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Από πέρυσι τα Χανιά έχουν αλλάξει επίπεδο. Το λέγαμε ότι από φέτος θα δούμε κάτι εξαιρετικό. Υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση και τον κ. Ροκάκη. Θα είμαστε πανέτοιμοι και στο αρνητικό σενάριο. Υπάρχει καλός κορμός και θα χρειαστούν μικρές προσθαφαιρέσεις. Θα ξαναδιεκδικήσουμε πιστεύω, την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Θα βελτιωθούν πράγματα αλλά η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο οργάνωσης».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα που τερμάτισε πρώτος: «Ηταν μια έτοιμη και πολύ καλή ομάδα. Κράτησε το ρόστερ της. Φτάνοντας στο τέλος, με τη διαφορά που είχε ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Μας μένει ένα “αλλά” γιατί δεν μπήκαμε να παίξουμε τα play off. Τα Γιάννενα ήταν η καλύτερη ομάδα. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε ωραία ματς στα play off μεταξύ πολύ καλών ομάδων.

Για τους χαμένους βαθμούς των Χανίων στην αρχή του πρωταθλήματος: «Χάσαμε βαθμούς στην αρχή. Η διακοπή μας διέλυσε μετά την πρώτη αγωνιστική. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Ηρθαν κατευθείαν τα ντέρμπι, βαριά παιχνίδια και δεν ήμασταν έτοιμοι. Το Νοέμβριο ελήφθησαν αποφάσεις και βρήκαμε την ηρεμία μας με συνέπεια τα καλά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook