«Τις τελευταίες εβδομάδες είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές» σύμφωνα με τις Αρχές.

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία ενός άνδρα στο Τζέφερσον Σκουέρ Παρκ του Λούιβιλ, το βράδυ του Σαββάτου (27/02), προχώρησε η Αστυνομία. Το έγκλημα είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του θανάτου μιας Αφροαμερικανής μέσα στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι, τον περασμένο Μάρτιο, ο οποίος προκλήθηκε από πυροβολισμούς αστυνομικών.

Ο ύποπτος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πλήθους στο πάρκο αργά το βράδυ εκείνης της ημέρας. Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο ίδιος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υπό κράτηση, δήλωσε χθες (28/06) σε συνέντευξη Τύπου ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Ρόμπερτ Σρέντερ.

«Ο άνδρας συμμετείχε στη διαδήλωση από την έναρξή της και τις τελευταίες εβδομάδες είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ύποπτος είχε κληθεί επανειλημμένως από άλλους διαδηλωτές στο πάρκο να φύγει εξαιτίας της ενοχλητικής συμπεριφοράς του. Το Σάββατο η Αστυνομία είπε ότι οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν το περιστατικό.

Ο δήμαρχος του Λούιβιλ, Γκρεγκ Φίσερ, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός.

Το πάρκο έχει γίνει θέατρο διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας 26χρονης Αφροαμερικανίδας νοσηλεύτριας, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικών στη διάρκεια επιδρομής στις 13 Μαρτίου, στο σπίτι της στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά.

Οι Αρχές είχαν εισβάλει στο διαμέρισμά της έχοντας ένταλμα σύλληψης. Ένας από τους τρεις αστυνομικούς που πυροβόλησε εναντίον της αποπέμφθηκε από το Σώμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο θάνατος της Τέιλορ ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο στον απόηχο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο την 25η Μαΐου του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος έχασε η ζωή του όταν ένας λευκός αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό επί σχεδόν εννέα λεπτά, στη Μινεάπολις.

Οι δύο αυτοί θάνατοι και άλλοι με θύματα μαύρους -και όχι μόνο- έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook