«Δυστυχώς οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων παραμένουν ακόμα μετέωροι, παρά τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της Κυβέρνησης.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή τη νέα κινητοποίηση των οδηγών σήμερα. 

«Η τουριστική περίοδος ξεκινά αύριο και δυστυχώς εκτός την οικονομία μας που έχει πληγεί βαριά, βρίσκει πληγωμένες τόσο τις εργασιακές σχέσεις, όσο και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), δεν έχει παραταθεί, όπως ζητούν εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του Σωματείου ‘ΕΡΜΗΣ’, αλλά  ωστόσο να έχει τηρηθεί ούτε και η προηγούμενη Σ.Σ.Ε. που προέβλεπε την πρόσληψή τους την 1η Μαΐου, ώστε να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται λόγω πανδημίας.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

«Πρόκειται εργαζόμενους που έχουν κληθεί να επιβιώσουν με το επίδομα ανεργίας, μέχρι σήμερα, ενώ οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν. Ακόμα και μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ένταξη των εργαζομένων στον τουρισμό στα μέτρα στήριξης που υλοποιεί η Κυβέρνηση, διακρίνουν ένα αβέβαιο μέλλον.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook