Ταϊβάν και Ιαπωνία κατακεραύνωσαν το Πεκίνο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν προειδοποίησε τους πολίτες της την Τρίτη (30/06) για τους κινδύνους των επισκέψεων στο Χονγκ Κονγκ, λίγες ώρες μετά την ψήφιση από το Κοινοβούλιο της Κίνας νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας για την πόλη που τελεί υπό κινεζική διοίκηση.

Ο νέος νόμος «θα επηρεάσει δραστικά» την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ταϊβάν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας δήλωσε σήμερα πως η κίνηση του Πεκίνου -εάν επιβεβαιωθεί- είναι «λυπηρή» και υποβαθμίζει την αξιοπιστία του πλαισίου διοίκησης «μία χώρα – δύο συστήματα».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις εμπλεκόμενες χώρες για να αντιμετωπίσουμε κατάλληλα το ζήτημα αυτό», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιοσιχίντε Σούγκα, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το Κοινοβούλιο της Κίνας ψήφισε χθες τον σχετικό νόμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook