Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος

Συνάντηση με τον Βουλευτή Χανιών Μανούσο Βολουδάκη πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 Ιουνίου το Προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ενημέρωση του κ. Βολουδάκη πάνω στα κυριότερα θέματα – προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της Περιφέρειας, και του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση "συγκεκριμένα τέθηκε προς συζήτηση το χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με το κτιριακό του Κ.Λ. Χανιών και τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και την ανεπάρκεια του συγκεκριμένου κτιρίου να καλύψει στο σύνολό του τις ανάγκες του προσωπικού και της Υπηρεσίας, καθώς και τα προβλήματα στέγασης των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας και Χώρας Σφακίων.

Συζητήσαμε την επικείμενη αύξηση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τον Ν.4676/2020 και την ανάγκη αποκατάστασης των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνου, που λόγω των δυσχερών συνεπειών που μας επέβαλε ο Λιμενικός Καλλικράτης έχουν φέρει στο όρια των αντοχών του, το προσωπικό της Περιφέρειάς μας.

Την ανάγκη επανασύστασης του Λ/Σ Γεωργιούπολης λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υποβάθμισή του σε Λιμενικό Φυλάκιο.

Επίσης τέθηκε προς συζήτηση η ανάγκη υλοποίησης – εκτέλεσης της Α.Π. :2121.1-3/76062/17/25-10-2017 Διαταγής ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΜ1ο που αφορά τη διάθεση του ΠΑΘ 070, που θα αναβαθμίσει στο μέγιστο το επιχειρησιακό έργο της περιφέρειάς μας.

Το πρόβλημα των αυξημένων αποσπάσεων του προσωπικού προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολες τόσο τις Υπηρεσιακές συνθήκες όσο και τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών μας.

Τέλος τέθηκε το θέμα της αναγνώρισης του χρόνου ευδόκιμου προϋπηρεσίας των προερχομένων εκ Λ/Φ Υπαξιωματικών Λ.Σ. να υπολογίζεται και να προσμετράται στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους ως Υ/Ξ – Ανθ/στων – Α/Ξ εκ Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. για τη λήψη βαθμολογικών προαγωγών.

Ο κ. Βολουδάκης μας τόνισε από τη μεριά του ότι θα είναι αρωγός για την επίλυση των προβλημάτων που του θέσαμε και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που μας επέδειξε.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Βασίλης Κατσικανδαράκης                                                             
Ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κωνσταντινίδης"