Με εννέα πτήσεις από επτά χώρες της Ευρώπης η «πρεμιέρα» στο «Δασκαλογιάννης».

Μετά από περίπου τρεις μήνες, από το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου «ανοίγει» και πάλι το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων για πτήσεις από χώρες του εξωτερικού.

Μετά την οριστικοποίηση των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται να γίνονται πτήσεις στην Ελλάδα, το βράδυ της Τρίτης από την Fraport Greece που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο των Χανίων οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα αφίξεων από το εξωτερικό.

Έτσι, ουσιαστικά, «ποδαρικό» στα Χανιά κάνει στις 9:50 το πρωί πτήση της Ryanair από το Βίλνιους Λιθουανίας και ακολουθούν οι εξής πτήσεις:

11:50 Βερολίνο (Γερμανία)
15:25 Μέμιγκεν (Γερμανία)
17:00 Βουκουρέστι (Ρουμανία)
19:40 Μασαλία (Γαλλία)
20:25 Φραγκφούρτη (Γερμανία)
21:15 Δουβλίνο (Ιρλανδία)
22:00 Βιέννη (Αυστρία)
22:30 Κοπεγχάγη (Δανία)

Εκτός αυτών των αφίξεων, για την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πέντε πτήσεις εσωτερικού απο την Αθήνα στις ώρες 7:50 – 8:45 – 17:50 – 18:50 και 23:20.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι πτήσεις  και για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, καθώς όπως είπε στο Flashnews.gr o υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece Γιάννης Παπάζογλου, σε αυτό το πρώτο στάδιο ο προγραμματισμός θα γίνεται ανα 48ωρο.

Να σημειωθεί πως στο αεροδρόμιο από νωρίς το πρωί θα είναι οι πάντες σε πλήρη ετοιμότητα, για την τήρηση όλων όσων προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο το προηγούμενο Σάββατο είναι ανακοινώσει πως  σε ημερήσια βάση θα λαμβάνονται από τους επισκέπτες που θα φτάνουν Χανιά 275 δείγματα για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού. 

Όπως είπε, η επιλογή θα γίνεται βάσει συγκεκριμένου αλγόριθμου και όχι τυχαίας δειγματοληψίας. Βάσει του αλγόριθμου αυτού θα επιλέγονται ποιοι θα τεστάρονται για Covid 19 και μέσα σε 24 ώρες θα έχουν τα αποτελέσματα. 

Οι έλεγχοι θα γίνονται από ειδική ομάδα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επικεφαλής θα είναι από το Π.Ν και θα υπάρχουν άλλα τέσσερα στελέχη που θα κάνουν τους ελέγχους. Στελέχη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής θα είναι προς αρωγή τους. 

Να σημειωθεί πως με εντολή της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας θα απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο όπου θα είναι τα υγειονομικά κλιμάκια όλων όσων δεν έχουν εργασία εκεί, και των Μέσων Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook