Και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και με τις κορυφαίες στον κόσμο

Υπό διαφορετικές συνθήκες φέτος, οι χρήστες της τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor ψήφισαν τις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων βραβείων Travelers’ Choice Awards για το 2020.

Ανάμεσα στις κορυφαίες , για ακόμη μία φορά, διακρίθηκαν και δύο Κρητικές παραλίες, οι οποίες – μαζί με άλλες δύο απο την υπόλοιπη χώρα – διαφημίζουν την Ελλάδα και το καλοκαίρι της.

Στη δεύτερη θέση, της λίστας συναντάται η πρώτη ελληνική παραλία, που είναι το επιβλητικό Κλέφτικο στη Μήλο. Πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα (παλιό ορμητήριο πειρατών), σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων. Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη.

Η δεύτερη ελληνική παραλία της λίστας είναι το εξωτικό Λαφονήσι στα Χανιά, το οποίο συναντάται στην έβδομη θέση. Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές παραλίες στο ξένο κοινό, με το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται, τα καταγάλανα αβαθή νερά και την απέραντη αμμουδιά σε πολλά σημεία της οποίας οι ροζ αποχρώσεις και τα μικρά κοχυλάκια κεντρίζουν το βλέμμα.

Λίγο πριν κλείσει η πρώτη δεκάδα, συναντάται και η τρίτη ελληνική παραλία στην ένατη θέση. Ο ονειρικός Μπάλος, επίσης στα Χανιά, με τη γαλήνια λιμνοθάλασσα, τα κρυστάλλινα αβαθή, ζεστά νερά και την απέραντη λευκή αμμουδιά δεν θα μπορούσε να λείπει από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Τέλος, στην δέκατη τρίτη θέση βρίσκεται και η τέταρτη ελληνική παραλία της λίστας. Το απίστευτο φυσικό κάλλος που χαρακτηρίζει τον Σίμο, την πιο φημισμένη παραλία της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί και τον λόγο που οι περισσότεροι επιλέγουν το μικρό νησάκι απέναντι από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Λακωνίας για τις διακοπές τους

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις από τις παραπάνω ελληνικές παραλίες συναντώνται και στην αντίστοιχη λίστα με τις 25 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο για το 2020. Πιο συγκεκριμένα το Κλέφτικο στην 10η θέση, το Ελαφονήσι στην 21η και ο Μπάλος στην 24η.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης:

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Σικελία
Κλέφτικο, Μήλος
Luskentyre, Isle of Harris, Lewis and Harris, Outer Hebrides
Playa de Ses Illetes, Φορμεντέρα, Βαλεαρίδες Νήσοι
La Concha Beach, Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
Woolacombe Beach, Woolacombe, Ηνωμένο Βασίλειο
Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη
Cala Mariolu, Baunei, Ιταλία
Μπάλος, Χανιά, Κρήτη
Black Sand Beach, Vik, Ισλανδία
Rhossili Bay, Rhossili, Ηνωμένο Βασίλειο
St. Brelade’s Bay Beach, St. Brelade, Jersey
Σίμος, Ελαφόνησος
Playa de Muro Beach, Playa de Muro, Ισπανία
Cala Goloritze, Baunei, Ιταλία
Fig Tree Bay, Πρωταράς, Κύπρος
As Catedrais Beach, Ribadeo, Ισπανία
La Cote des Basques, Biarritz, Γαλλία
Iztuzu Beach, Dalyan, Τουρκία
Konnos Bay, Αγία Νάπα, Κύπρος
Spiaggia di Cala Rossa, Isola di Favignana, Aegadian Islands
Falesia Beach, Olhos de Agua, Πορτογαλία
Banna Strand, Tralee, Ιρλανδία
Praia Da Rocha, Πορτογαλία
Derrynane Beach, Caherdaniel, Ιρλανδία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook