Για 24 ώρες θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης στην πόλη του Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο σύλλογος εστίασης και διασκέδασης Αγίου Νικολάου προτείνει στα μέλη του το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων την Πέμπτη 2/7 από τις 6.00 μέχρι τις 18.00 της Παρασκευής 3 Ιουλίου. Τα αιτήματα του συλλόγου όπως καταγράφηκαν στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε είναι τα εξής.

1. Μείωση σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές.

2. Μείωση ενοικίων μέχρι τον Απρίλιο του 2021. 

3. Μηδενικά τέλη κοινόχρηστων χώρων.

4. Ενιαίο ΦΠΑ στο 6% έως τον Απρίλιο του 2021.

5. Επαναπροσδιορισμός του μέτρου 2τμ ανά άτομο.

6. Εύκολη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας και στον αντίστοιχο σύλλογο του Ηρακλείου. Η δίκαιη λοιπόν διαμαρτυρία για τα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και έτοιμους να δηλώσουμε με εμφατικό τρόπο την στήριξη μας σαν πόλη και σύλλογος, κλείνοντας παράλληλα και εμείς τις επιχειρήσεις μας. Η καθημερινή ανασφάλεια στον τομέα μας, σε συνδυασμό με τα δυσβάστακτα μέτρα και την τεράστια ζημιά που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Ειδικά σε μια περίοδο που πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα για να υποδεχτούμε όλους όσους ετοιμάζονται να επισκεφτούν την περιοχή και τις επιχειρήσεις μας προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε απόλυτα τυπικοί και σωστοί στις υγειονομικές διατάξεις! Δυστυχώς οδηγούμαστε μαθηματικά σε “σκοτεινά” μονοπάτια!

Υ.Γ. Καταλάβαμε ότι εστίαση στην πόλη μας χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει αλλά και τουρισμός χωρίς εστίαση δεν γίνεται να υπάρξει επίσης. 

Υ.Γ. 2. Μέχρι στιγμής πραγματική βοήθεια από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει.

Όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια θα κατηγορηθούν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ως προς τους συναδέλφους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook