Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου μέλη και προσωπικό του Κέντρου έκαναν ενημερώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγυιάς μεταξύ μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, συνεργατών των εκδόσεων Ραδάμανθυς και κρατουμένων. Μπορεί να χάσαμε στο σκορ του παιχνιδιού, κερδίσαμε όμως σε χαρά, αλληλεγγύη, συνεργασία και σωματική και ψυχική εκτόνωση. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Η Χαρτοπαίχτρα» στο θερινό κινηματογράφο «Κήπος».

Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ο κινηματογράφος γέμισε με μεγάλους και παιδιά που διασκεδάσανε, γελάσανε αλλά και προβληματιστήκανε με αφορμή και την προβολή του video που παρουσίασε μαρτυρίες μελών της θεραπευτικής ομάδας του τζόγου. Φέτος η κεντρική μας εκδήλωση άγγιξε μια αθέατη όψη της εξάρτησης, τον τζόγο. Μια εξάρτηση που μετρά εκατοντάδες απώλειες. Απώλειες που είναι ίσως πιο έμμεσες από ό,τι στις παράνομες ουσίες, αλλά εξίσου καταστροφικές. Καταστροφικές για την προσωπική, οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του εξαρτημένου.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, διότι στέκεται αρωγός κάθε χρόνο στις δράσεις της μονάδας μας. Την ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ για την άδεια δωρεάν προβολής της ταινίας. Τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και αντίστοιχα «ΑΘΗΝΑ». Την κυρία Κάλλια Σωτηράκη και τον κύριο Μάνο Σπυριδάκη για την παραγωγή και επιμέλεια του video των μελών της θεραπευτικής ομάδας του τζόγου. Τον Ερυθρό Σταυρό για τη συνδρομή του κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας. Τέλος, αλλά όχι τελευταία, ευχαριστούμε τους ακούραστους εθελοντές που υποστηρίζουν το έργο του ΚΕΘΕΑ στα Χανιά. Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων είναι υπόθεση συλλογική και όχι ατομική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook