Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων.

Η αίτηση αδειοδότησης υδατοδρομίου στη Σούδα Χανίων απορρίφθηκε “λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων δημιουργίας επισφαλών καταστάσεων από τη δρομολόγηση υδροπλάνων, με συνέπεια τη δυσχέρεια της εναέριας κυκλοφορίας των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής” όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στη Σούδα είναι εγκατεστημένες η αμερικανική Αεροπορική Βάση, η Νατοϊκή Ναυτική Βάση που χρησιμοποιείται από τον έκτο στόλο, το Πεδίο Βολής και η 115η Μοίρα Καταδρομών.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ Δημήτρης Βιριράκης που επισημαίνει ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Αναλυτικά:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα της απόρριψης χορήγησης άδειας λειτουργίας Υδατοδρομίου Σούδας, σας ενημερώνουμε ότι:

1.Το Φεβρουάριο  του 2015 το Λιμενικό Ταμείο Χανίων είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση αδείας Υδατοδρομίου Σούδας βάσει του Ν.4146/2013 και κατέθεσε  σχετικό φάκελο.

2.Τον Ιούνιο του 2015 η Δ/νση Επιβατικών μεταφορών του αρμόδιου Υπουργείου ΟΙΚ.ΥΠ.Ν.Τ. απέρριψε την αίτηση αυτή,  κατόπιν της αρνητικής γνωμοδότησης του Γ.Ε.Α. για λόγους εναέριας κυκλοφορίας στην εκεί περιοχή.

Έκτοτε δεν έχει υποβληθεί καμμιά άλλη αίτηση για χορήγησης αδείας Υδατοδρομίου στον Νομό Χανίων.

Από τον Ιανουάριο του 2020 ισχύει ο νόμος 4663/2020 που απλοποιεί την διαδικασία και το θέμα θα  επανεξεταστεί  στην Λιμενική Επιτροπή ΛΤΝΧ, βάσει των νέων δεδομένων και του αναπτυξιακού σχεδίου του Νόμου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook