Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των πληγέντων της φωτιάς.

Ομόφωνα καταδικαστική και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων που έκρινε ένοχη τη ΔΕΗ για τις μεγάλες πυρκαγιές του Μαΐου του 2013 στο Βαμβακόπουλο Χανίων, που κατέστρεψε επιχειρήσεις και περιουσίες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε γίνει σωστή συντηρηση του δικτύο της ΔΕΗ με συνέπεια να προκληθεί βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης (όπως αποδίδεται στην έκθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας) και συνέπεια αυτού, η προκληση πυρκαγιάς που κατέστρεψε μεγάλες περιουσίες.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα η ΔΕΗ είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας άσκησε έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης. “Αποκαταστάθηκε η αλήθεια και η δικαιοσύνη”, σημειώνει χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr o συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας κ. Γεώργιος Περράκης (οι άλλοι δύο συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορίας ήταν η κ. Μερώπη Βαγιωνάκη και ο κ.Μιχάλης Στεφανογιάννης).

Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά

Το γεγονός ότι το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν ευθύνες ως προς την πρόκληση της πυρκαγιάς του 2013, ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Είναι κάτι που θα κριθεί πλέον στα πολιτικά δικαστήρια και μάλιστα η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της δεδομένα.

Η διαδικασία αυτή πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει και η σημερινή ποινική απόφαση θα αποτελέσει μια πολύ καλή βάση για να κριθούν στα πολιτικά δικαστήρια, οι αποζημιώσεις των ανθρώπων που επλήγησαν από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε εκείνη την πυρκαγιά είχαν καταστραφεί ανάμεσα σε άλλα δύο κατοικίες, πέντε βιοτεχνίες, πολλά εργολαβικά μηχανήματα, τρία αυτοκίνητα και δύο τράκτορες φορτηγών, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν τρεις αγροικίες. Καταστράφηκαν επίσης εξοπλισμοί σε έκθεση σκαφών, γεωργικοί εξοπλισμοί, δέντρα κτλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook