Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων οι αγωνιστικοί αγροτικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο.

Οι Σύλλογοι κατά τη διαμαρτυρία τους ανέδειξαν τα προβλήματα των βιοπαλαιστών, αγροτών και κτηνοτροφών και παρέδωσαν τα αιτήματα τους στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκη εκφράζοντας την ανησυχία τους για την προαποφασισμένη, όπως φαίνεται, ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ καθώς και το αίσχος του κανονισμού που δε αποζημιώνει στο 100%.

Αναφέρθηκαν στις καταστροφές στην καρπόδεση των ελιών λόγω του πρώιμου καύσωνα του Μαΐου καθώς και για τις καταστροφές από ανεμοστρόβιλους σε θερμοκήπια πρώιμων κηπευτικών.

Ταυτόχρονα τόνισαν πως το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την καταστολή των κινητοποιήσεων καθόλου τυχαίο δεν είναι καθώς στοχεύει στο περιορισμό των αντιδράσεων που γεννά η αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική της.

Τέλος οι αγροτικοί σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην ύπαιθρο με στόχο την όλο και πιο πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων τους για τα παραπάνω ζητήματα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook