Σπεύσατε όσοι θέλετε να λάβετε ηλεκτρονική επιταγή για επιδοτούμενες διακοπές

Στις 23:59 της Πέμπτης 2 Ιουλίου, η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό θα δεχτεί τα τελευταία «κλικ» των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης διακοπών για τη σεζόν 2020-2021. Το πρόγραμμα που φέτος απευθύνεται σε περισσότερους δικαιούχους και προσφέρει περισσότερες παροχές από κάθε άλλη φορά, όπως δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πρώτη φορά και μία επιπλέον διανυκτέρευση, δεδομένων των συνθηκών, είχε τεράστια συμμετοχή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο κατά το πρώτο 24ωρο που άνοιξε η πλατφόρμα υποβλήθηκαν περισσότερες από 110.000 αιτήσεις! Συνολικά το πρόγραμμα αφορά σε 300.000 δικαιούχους που θα λάβουν το σχετικό voucher για τις διακοπές τους, που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου του 2020 μέχρι και την 31η Ιουλίου του 2021.

Πού και για πόσο μπορείτε να πάτε διακοπές

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι (6) διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων
Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων που βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω ή στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις
Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr. από τις 25.06.2020 και ώρα 10:00 έως τις 02.07.2020 και ώρα 23:59.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται:

  • από τους ίδιους τους δικαιούχους και όχι μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ
  • αποκλειστικά από τους δικαιούχους και όχι από τους ωφελούμενους αυτών. Στην αίτηση των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία των ωφελουμένων μελών τους. Υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή. Αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ δεν εξετάζονται.

Πηγή: ethnos.gr