Ο Στάνλεϊ Τζόνσον αδιαφόρησε για την απαγόρευση αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τις 15 Ιουλίου

Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Πήλιο έφτασε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αδιαφορώντας για την απαγόρευση αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τις 15 Ιουλίου λόγω κορονοϊού, αλλά και για τις παραινέσεις του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο συνιστά στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού πέταξε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας το βράδυ της Τετάρτης και στη συνέχεια μετέβη στο εξοχικό του στο Πήλιο. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον ανέβασε μάλιστα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram μέσα από το αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης του στην Αθήνα.

Από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Πήλιο δήλωσε: «Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές καθώς προσπαθώ να προστατεύσω την περιουσία μου από τον κορονοϊό ενόψει της ερχόμενης τουριστικής χρονιάς. Πρέπει να πάρω μέτρα για την τήρηση αποστάσεων στην ιδιοκτησία μου καθώς εδώ το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά». Όσον αφορά στην αντίδραση των Ελλήνων ο ίδιος υποστήριξε : «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ».

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού πρόσθεσε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από όσα έχω δει οι αφίξεις των Βρετανών δεν θα κάνουν κακό στους Έλληνες αφού οι Έλληνες είναι τόσο προσεκτικοί».

Η DailyMail χαρακτηρίζει το σπίτι του Τζόνσον στο Πήλιο ως βίλα, η οποία διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, πισίνα και ταράτσα με υπέροχη θέα. Η παραλία απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια μέσω ενός ελαιώνα.

Το βρετανικό μέσο υποστηρίζει μάλιστα, ότι το ταξίδι του Στάνλεϊ Τζόνσον αποδεικνύει ότι είναι δυνατό για οποιονδήποτε Βρετανό να φτάσει στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας παρακάμπτοντας τους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε την απαγόρευση των πτήσεων από τη Βρετανία τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook