Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2/7 συνάντηση σωματείων και φορέων του νομού με τον Δικηγορικό Σύλλογο όπου κατατέθηκε από πλευράς των σωματείων πλαίσιο με αφορμή το νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ρηγανάκος Φώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Αποστολάκης Σήφης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Παπαδομανωλάκης Μανώλης. Από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου ήταν ο πρόεδρος της Διοίκησής του, Δασκαλάκης Γιάννης.

Στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων ότι ο “χουντικής έμπνευσης νόμος προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.  Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους. Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.”

Τέλος δόθηκε υπόμνημα στον κ.Δασκαλάκη με κάλεσμα για συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη, 8μμ στην Πλατεία Αγοράς, ώστε ο Δικηγορικός Σύλλογος να συζητήσει, να καταδικάσει με τη σειρά του το τερατούρημα αυτό που φέρνει η κυβέρνηση και να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων και συνολικά του λαού στο νομό μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook