Γιορτή ακαδημίας διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Κυδωνίας, το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιουλίου στο γήπεδο του Αλικιανού. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν κάτοικοι της περιοχής, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Αντιδήμαρχοι αλλά και φορείς του δήμου. 

Το κοινό διασκέδασε με τη μουσική του Ανδρέα Μανωλαράκη ενώ τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Δήμαρχος Πλατανιά: Η εκδήλωση έγινε μετά κόπων και βασάνων

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε ότι “προκειμένου να γίνει η εκδήλωση έγιναν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι η εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί νόμιμα. Το Σάββατο το απόγευμα βγήκε ένα ΦΕΚ το οποίο είχε κάποιες προυποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να άρουν την αναστολή τους αλλά και κάποιοι φορείς, να μπορούν και αυτοί να επανέλθουν σε λειτουργία. Αυτό το ΦΕΚ, έδινε κάποιες προσθεσμίες μέχρι 12.7 όμως την Κυριακή βγήκε ένα καινούριο ΦΕΚ, την επόμενη ημέρα με λεπτομερείς οδηγίες για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ανάλογα με τη δραστηριότητα, το είδος της δραστηριότητας και που αυτή θα λάμβανε χώρα.

Στη συνέχεια ο δήμος με το νομικό του πρόσωπο επικοινώνησε επανειλημμένως με τη γενική γραμματεία εμπορίου, που είναι ο αρμόδιος φορέας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ΚΑΔ που έχει κάθε σωματείο καθώς θέλαμε να μάθουμε αν η ‘’Ακαδημία ΑΕ Κυδωνίας’’ εμπίμπτει στις διατάξεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ο δήμος έλαβε μία έγγραφη απάντηση από τον γενικό γραμματέα  του υπουργείου, ο οποίος άνέφερε στο κείμενο ότι το ΦΕΚ ισχύει για το συγκεκριμένο σωματεία και άλλα τέτοιου είδους, δεδομένου ότι του έχει παραχωρηθεί νόμιμα χώρος, θα είναι εκείνος ο διοργανωτής και θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ανοίξαμε δηλαδή τον δρόμο για τα σωματεία που θέλουν να πραγματοποιούν εκδηλώσεις και μέχρι τώρα δεν ήξερα αν αυτό είναι νόμιμο. Τα καταφέραμε μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, συνεχή τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου είναι αυτό που πήρε την απόφαση “. 

Μύρωνας Καλογεράκης πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Κυδωνίας

“Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που σήμερα μας τιμάει με την παρουσία του στην γιορτή της ακαδημίας μας. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια μεγάλη επιτυχία της Α.Ε.Κυδωνίας που δεν έκανε πίσω ούτε λεπτό και πήγε κόντρα σε όλους όσους ήθελαν να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις φέτος. Ακούσαμε ότι απαγορεύονται οι εκδηλώσεις μέχρι 12 Ιουλίου, ότι είναι παράνομες και πολλά άλλα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πλατανιά, που όντας Βουκολιανός γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκδηλώσεις για την παράδοσή μας κι επίσης γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι για τις ομάδες και για την βιωσιμότητα τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη τον Ξυγκάκη και το Flashnews.gr το οποίο μια βδομάδα τώρα έκανε πραγματικό ρεπορτάζ για το θέμα των εκδηλώσεων προασπίζοντας την πραγματική δημοσιογραφία κι όχι την δημοσιογραφία εντός εισαγωγικών”. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε από τον Δήμαρχο ο Στέλιος Μιχαηλάκης για την συνολική του 30ετή προσφορά στον Κύδων Βατολάκκου και στην Α.Ε.Κυδωνίας σαν Γραμματέας, ενώ  τιμήθηκε από εκπρόσωπο ΕΠΣΧ Τάκη ΜΑργαρώνη ο Περικλής Κουρουπάκης Καλαθοσφαιριστής Προμηθέα Πατρών. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook